Hämeenlinnan Teatteri

Tapahtuma- ja oheispalvelut

120-vuotias Hämeenlinnan Teatteri tarjoaa omaleimaisen ja taiteellisesti korkeatasoisen ohjelmiston Verkatehtaan ainutlaatuisessa kulttuuriympäristössä. Teatteri ruokkii kulttuurinnälkäisiä monipuolisesti näytelmillään ja rikastuttaa alueen taidetarjontaa myös yhteistyöllä muiden kulttuuritoimijoiden kanssa.

Teatterisalissa on 350 hengen katsomo. Kookkaassa, mutta silti intiimissä katsomossa näkee ja kuulee hyvin kaikilta paikoilta. Moderni teatteritila on varustettu korkeatasoisella valo-, ääni-, ja näyttämötekniikalla. Tilassa on kosteuttava sekä jäähdyttävä ilmanvaihto. Kolmannelle tuoliriville on esteetön pääsy liikuntarajoitteisille, lisäksi salissa on induktiosilmukka.

Esityskauden 2024 ohjelmisto on todella monipuolinen ja mukaansatempaava. Luvassa on tuhansia tunteita laajalla skaalalla – naurua, riemua, haikeutta ja vähän kauhuakin. Ohjelmisto koostuu sekä hienoista omista näytelmistä että usean teatterin yhteistuotannoista, ja mukana on myös monia upeita vierailuesityksiä.

”Tuomme ihmiselämään merkitystä, intohimoa ja hyvinvointia. Teemme rohkeaa ja uudistuvaa teatteria, johon yleisön ja teatterintekijöiden on helppo rakastua ja samaistua.

– Hämeenlinnan Teatteri, ikimuistoisia teatteri- ja kulttuurielämyksiä jo 120 vuoden ajan.”

Teatterin tiloja vuokrataan myös muuhun käyttöön varaustilanteen mukaan – kysy tarjousta ryhmällenne.

Viirun joulu Rottien pyhimys Hämeenlinnan teatteri