Hämeenlinna kokous & kongressi -palvelu lanseerattiin Matkailuseminaarissa Verkatehtaalla

Kuva: Pasi Visakivi

Hämeenlinna kokous & kongressi käynnisti toimintansa tammikuussa 2023, ja toden teolla se lanseerattiin kaupunkilaisille Vanaja-salissa järjestetyssä Matkailuseminaarissa 14. maaliskuuta.

Maaliskuun neljästoista oli suuri päivä hämeenlinnlaiselle kokous- ja kongressimatkailulle, kun uusi Hämeenlinna kokous & kongressi -palvelu lanseerattiin aamupäiväseminaarissa Verkatehtaalla. Uuden palvelun lanseerauksen lisäksi seminaari sisälsi mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja sekä keskustelua kokous- ja kongressimatkailun tilanteesta Hämeenlinnassa.

”Tapahtumasta haluttiin tehdä vieraille innostava, kannustava, keskusteleva ja hyväntuulinen. Tässä mielestäni myös erinomaisesti onnistuttiin, myös saadun palautteen pohjalta”, kertoo kokous- ja kongressipäällikkö Karita Toivanen Hämeenlinna kokous & kongressista.

”Tapahtuman onnistumisen tae oli ilman muuta ihmiset tapahtuman takana. Verkatehtaan henkilökunta auttoi, ideoi ja onnistui luomaan aivan mielettömän hienot puitteet tilaisuudelle. Oli todella mukavaa, että henkilökunta itse ideoi asioita. He tietävät kuitenkin parhaiten, mikä on mahdollista.”

Kuva: Pasi Visakivi

Ohjelmassa asiantuntijapuheenvuoroja ja paneelikeskustelu

Seminaari käynnistyi Ravintola Verkatehtaan kahvitarjoilulla Lasipihalla, jonka jälkeen tervetulosanat lausui Hämeenlinnan kaupungin elinvoimajohtaja Niklas Lähteenmäki. Hämeenlinna kokous & kongressin puheenvuorossa kerrottiin uuden palvelun tarkoituksesta ja tavoitteesta, kuvailtiin aikaansaannoksia, sekä valotettiin tulevaisuuden suunnitelmia.

Asiantuntijapuheenvuoroista vastasivat Business Finlandin Ines Antti-Poika sekä Nordic Business Forumin Salla Seppä. Paneelikeskusteluissa kuultiin keskustelua yritystapahtumien tilanteesta Hämeenlinnassa. Tilaisuuden juontajana toimi Anna Ståhle (ent. Sorainen).

Myös tapahtumatila mukautui monipuolisella ohjelmalla varustetun seminaarin tarpeisiin. Vanaja-sali tarjosikin parastaan, kun asiantuntijapuheenvuoron ja paneelikeskustelun välillä salin asetelma muutettiin parin minuutin hengähdystauon aikana täydellisesti. Katso nopeutettu video muutoksesta alta:

Koko kaupungin elinvoiman kannalta tärkeä aamupäivä onnistuneesti maaliin

Hämeenlinnasta on jo vuosien ajan puuttunut kokous- ja kongressimatkailun toimijat yhteen kokoava taho, joka pystyy koko alueen puolesta vastaamaan esimerkiksi suurten yritystapahtumien ja kansainvälisten kokousten asettamiin tarpeisiin. Matkailuseminaarissa lanseerattu Hämeenlinna kokous & kongressi on alueen toimijoiden ja kaupungin yhteistyössä rakennettu vastaus tähän puutteeseen. Matkailuseminaari oli siis merkittävä hetki koko alueen elinvoiman kannalta. Vaikka tavoitteet aamupäivälle olikin asetettu korkealle, ne onnistuttiin saavuttamaan.

”Järjestäjänä ei tarvinnut missään vaiheessa olla ”huolestunut” siitä, miten kaikki sujuu. Sitä kautta tietysti tuli myös itselle rauhallinen ja luottavainen fiilis. Pääsi nauttimaan myös itse tapahtuman tunnelmasta ja sisällöstä”, Toivanen kuvailee tapahtumapäivän sujumista.

Kaiken kaikkiaan Matkailuseminaari oli onnistunut, ja aamupäivä tarjosi mahtavan startin uudelle palvelulle.

”Osallistujat tuntuivat olevan kaikkinensa todella tyytyväisiä tapahtuman antiin ja Verkatehtaaseen tapahtumapaikkana. He todella viihtyivät. Paljon tuli viestejä, puheluita ja paikan päällä onnitteluita hienosta tilaisuudesta”, Toivanen päättää.

Tutustu seminaarin esitysmateriaaleihin:

Karita Toivanen, kokous- ja kongressipäällikkö, Hämeenlinna kokous & kongressi

Ines Antti-Poika, manager, business events, Business Finland

Salla Seppä, Chief Customer Experience Officer, Nordic Business Forum

Kuva: Pasi Visakivi